Sveiki atvykę į Vilniaus rajono savivaldybės mokyklų biologijos mokytojų metodinio būrelio svetainę!

Atvira integruota biologijos – fizikos pamoka

2018-05-28

 

Juodšilių šv. Uršulės Leduchovskos gimnazijoje, 2018m. gegužės 24 d. G1 klasės mokiniams, biologijos mokytoja Božena Romanovska ir fizikos mokytojas Česlav Paškevič vedė integruotą atvirą biologijos – fizikos pamoką „Akis – optinė sistema“.

 

Pamokos metu gimnazistai pagilino žinias apie akies išorinę ir vidinę sandarą, jos sudedamųjų dalių paskirtį ir sugebėjo paaiškinti vaizdo susidarymo procesą tinklainėje. Išsiaiškino kokie yra regos sutrikimai ir kaip juo koreguoti.

 

Atliekant fizikos bandymus mokiniai susipažino su akies optinę sistemą, kaip ji veikia ir kaip yra svarbi žmogaus organizmui ir kiek tai svarbu kasdieniame gyvenime.

 

Mokiniai produktyviai dirbo, atliko mokytojų skirtas užduotis. Tokiu būdu pamokos tikslas ir uždaviniai buvo pasiekti.

 

B. Romanovska

 

Visi planai išsaugoti orą, vandenį ir biologinę įvairovę,

 

iš tikrųjų yra planai – išsaugoti žmogų.

 

 

 

2018-04-24

 

 

 

Balandžio 18 d. mūsų Vilniaus r. Nemenčinės Konstanto Parčevskio  gimnazijoje G2a ir G2b klasėse viešėjo Kultūros centro „In Actio“ direktorė Dovilė Rupšytė bei aplinkos apsaugos inspektorius, kurių tikslas buvo supažindinti mokinius su aplinkosauginiu šveitimu, ekologiniu ugdymu, gamtos ir biologinės įvairovės išsaugojimo projektais. Aplinkosauginis švietimas yra labai svarbus mūsų jaunajai kartai ir ne tik. Jo tikslas – ugdyti brandžią, turinčią aplinkos apsaugos žinių, vertybinių nuostatų asmenybę, gebančią savarankiškai pasirinkti tinkamas elgesio strategijas, įvertinti savo veiklos padarinius aplinkai ir aktyviai veikti, siekiant aplinkos išsaugojimo.

 

Nuo 2017 m. „In Actio“ įgyvendina projektą „Apsaugokim Baltijos Jūrą“, kurio tikslas sumažinti taršą Lietuvos upėse, kurios pasiekia Baltijos jūrą ir sumažinti lašišų brakonieriavimo veiklą Lietuvoje. Mokiniai išgirdo daug įdomių bei naudingų įžvalgų, kas tikėtina paskatint ateityje prisidėti prie Neries bei Baltijos jūros saugojimo.

 

 

 

                                                                  Biologijos mokytoja metodininkė Regina Komar

 

„Złote różki”

 

2018-04-17

Słoneczne wiosenne dni sprzyjają, aby jak najdłużej być na łonie przyrody, poznawać ją, a także uczyć się tajemnic współdziałania przyrody żywej z nieożywioną.

Zagrody ekologiczno-edukacyjne to propozycja poznania i doświadczenia życia wiejskiego i pracy rolnika w bezpośrednim kontakcie z codziennym rytmem gospodarstwa, gamą kolorów, kształtów, dźwięków i smaków wsi. 11 kwietnia udaliśmy się do największego w Litwie gospodarstwa hodowli kóz, czyli „Złotych różek”, które liczy 600 sztuk.

Daugiau skaitykite skiltyje PL

Regina Komar

VILNIAUS RAJONO GAMTAMOKSLINIO TEORINIO - PRAKTINIO  KONKURSO   NUOSTATAI

2018-04-04

Registracija į konkursą baigta.

konkursas gamtos mokslu 2017-2018.pdf
Adobe Acrobat Document 212.7 KB

„Biochomik 2018“

2018-04-05

 

 3 kwietnia w Gimnazjum im. Jana Pawła II w Wilnie już po raz trzynasty odbył się biologiczno- chemiczny konkurs wiedzy ,,Biochomik“, w którym wzięli udział uczniowie z 10 gimnazjów.

 

 Celem konkursu było nawiązanie do integracji międzyprzedmiotowej w zakresie nauk przyrodniczych (biologii i chemii) oraz rozwój współpracy między nauczycielami nauk przyrodniczych szkół polskich na Litwie.

 

 Uczniowie Gimnazjum im. Konstantego Parczewskiego w Niemenczynie wzięli aktywny udział w tym konkursie, wykazali wspaniałą wiedzę i swoje zainteresowanie biologią oraz chemią... i zajęli bardzo dobre pozycje.

 

 Uczeń klasy G2b Ernestas Gulbickis zdobył I miejsce wśród uczniów klas G2, zaś Ewa Nowickaitie, uczennica klasy G2a - II miejsce. Natomiast wśród uczniów klas 8 Jakub Giedris był trzeci. Zwycięzcy otrzymali piękne, pamiątkowe encyklopedie biologiczne.

 

                Życzymy dalszych sukcesów!

 

Nauczycielka metodyk biologii Regina Komar

 

Įspūdžiai iš respublikinė konferencijos „Tiriamoji veikla gamtamoksliniame ugdyme 2018“

2018-03-30

 

Jau penktus metus iš eilės „Saulės“ privati gimnazija gamtos mokslų mokytojus ir jų mokinius kvietė dalyvauti respublikinėje konferencijoje „Tiriamoji veikla gamtamoksliniame ugdyme 2018“. Šiais metais konferencija buvo skiriama Valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti. Konferencija vyko kovo 14 d. Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centre (Saulėtekio al. 7).

 

Konferencija prasidėjo 10 val., ją atidarė ir dalyvius pasveikino Irena Baranauskienė „Saulės“ privačios gimnazijos direktorė. Po dalyvių pasveikinimo paskaitą skaitė VU FF Branduolinių ir elementariųjų dalelių  fizikos centro vadovas prof. J. Vaitkus. Jis supažindino konferencijos dalyvius Kas nauja pasaulio pažinime ir technologijose? Ką pasirinkti studijuoti, kad įsijungtum į verslą ar tyrimus? Vėliau Eglė Kesylienė, AMES vadovė, Britų tarybos sertifikuota Education UK konsultantė supažindino būsimus abiturientus su Gamtos mokslų studijomis Jungtinėje karalystėje ir JAV, už ir prieš. Taip pat Sandra Steponavičienė, UAB „Inospectra“ produktų vadovė pristatė modernią gamtos mokslų laboratoriją mokykloje. Po įžanginės dalies mokiniai buvo suskirstyti į keturias sekcijas – chemijos, fizikos, biologijos ir ekologijos, kuriose skaitė savo pranešimus. Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos IIIG klasės mokiniai Dariuš Savel ir Slavomir Četyrkovski ekologijos sekcijoje pristatė atliktą tiriamąjį darbą „Bioplastiko savybių ir jo irimo miško dirvožemyje tyrimas“. Iš viso konferencijoje buvo pristatyti 51 tiriamasis darbas. Iš jų po 13 tiriamųjų darbų buvo pristatyta ekologijos ir biologijos sekcijose, 15 – fizikos sekcijoje ir 10 – chemijos. Konferencijoje dalyvavo gimnazijinių klasių mokiniai iš visos respublikos, tiriamieji darbai buvo pristatyti šiuolaikiškai ir įdomiai, mokiniai nestokojo išradingumo ir humoro jausmo, visi dalyviai buvo apdovanoti organizatorių padėkos raštais ir atminimo dovanėlėmis.

 

 

Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos biologijos mokytoja Jūratė Taučiuvienė

 

Sveikiname!!!

Vilniaus rajono Mickūnų gimnazijos abiturientas Konstanty Keda – Lietuvos mokinių biologijos olimpiados nugalėtojas

2018-03-16

Kovo 8-10 dienomis Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijoje vyko  51-oji Lietuvos mokinių biologijos olimpiada, kurioje dalyvavo 113 jaunuolių iš visos Lietuvos. Vilniaus rajonui atstovavo Mickūnų gimnazijos abiturientas Konstanty Keda. Tris dienas vykusi olimpiada mokiniams buvo ne tik galimybė pagilinti ir pademonstruoti biologijos žinias, bet ir susipažinti su bendraminčiais.


Iš visos Lietuvos į gimnaziją susirinkusiems biologijos mokytojams surengta išvyka po Mažeikių rajoną. Aplankyta AB ORLEN Lietuva, Akmenės krašto muziejus, žolininkės Jadvygos Balvočiūtės ūkis, Viekšnių vaistinės muziejus. Taip pat surengtos paskaitos apie šikšnosparnius ir genealoginius medžius.

12 klasių mokinių grupėje Mickūnų gimnazistas Konstanty Keda laimėjo 1-ąją vietą ir galimybę iškovoti kelialapį į Irane vyksiančią tarptautinę olimpiadą.

Sveikiname Konstanty ir jo biologijos mokytoją metodininkę Eleonorą Makovską.

Informacija paruošta pagal www.vrsa.lt

Vilniaus r. biologijos mokytojų ir

11-12 klasių mokinių dėmesiui

2018-03-05

Tęsiame jau tradicija tapusias pratybas 11-12 klasių mokiniams, planuojantiems laikyti biologijos brandos egzaminą. Biologijos mokytojos metodininkės Alina Kodikienė ir Regina Stankevičienė kviečia Jus kovo 15 d. į pratybas tema "Kaip sėkmingiau išlaikyti biologijos brandos egzaminą". Per užsiėmimą trumpai paanalizuosite 2017 m. biologijos egzamino užduotis, atliksite mokytojų-lektorių parengtas užduotis ir analizuosite dažnai daromas klaidas. Pratybų didžiąją dalį sudarys įvairių stilių užduočių sprendimas.

Į pratybas kviečiami 11 - 12 kl. mokiniai ir jų mokytojai. Dalyvių prašome atsivežti biologijos egzamino programą ir savo pasirinktų klausimų ar užduočių pasikonsultavimui. Pratybos vyks kovo 15 d. Vilniaus r. savivaldybės didžiojoje salėje. Pratybų pradžia 13.30 val.

Maloniai kviečiame.

Alina Kodikienė ir Regina Stankevičienė

Biologija biomedicinos studijų kontekste

 

 2018-03-05

 

                       2018 metų vasario 22 dieną Lietuvos sveikatos mokslų universitete vyko mokymai ,,Biologija biomedicinos studijų kontekste“, skirti Lietuvos biologijos mokytojams. Seminarą organizavo Lietuvos biologijos mokytojų asociacijos aktyvas ir LSMU karjeros centras.

 

                      Pagrindinis renginio tikslas buvo supažindinti biologijos mokytojus su studentų mokymo aplinkomis bei vykdomomis veiklomis ir pateikti iššūkį mokytojams - savarankiškai atlikti įvairias praktines užduotis, kurias atlieka studentai mokymosi proceso metu. Sudarant šio seminaro programą, buvo atsižvelgta į mokytojų pageidavimus. Renginio programa puikiai atitiko vidurinio ugdymo biologijos BP reikalavimus.

 

                      Seminaras buvo svarbus tuo, kad 60 dalyvių sėkmingai atliko  įvairias praktines veiklas, nes darbas buvo puikiai organizuotas.  Mokytojai turėjo išskirtinę galimybę patobulinti savo praktinius įgūdžius ir išbandyti inovatyvius LSMU studentų mokymo(si) metodus ir priemones.

 

                      Mokymų metu mokytojai atliko praktikos darbą ,,Nukleorūgščių elektroforezė“. Biochemijos katedros darbuotojai išsamiai apibūdino šios katedros veiklas, pristatė elektroforezės metodo taikymo galimybių naujoves. Mokytojai pasinaudojo galimybe atlikti šį eksperimentą, taikydami naujausias   metodikas, naudodamiesi pačiomis naujausiomis priemonėmis.

 

                       Ekstremalios medicinos katedroje sprendėme sudėtingas klinikines situacijas, naudodamiesi skubios pagalbos procedūrų mokymui skirtais kompiuterizuotais gaivinimo manekenais, modeliais bei imitacinių situacijų simuliatoriais. Patologinės anatomijos klinikoje stebėjome patologinių procesų ir ligų sukeltus organų, audinių ir ląstelių struktūrinius pokyčius. Be to, mokymų metu buvo pristatytos kaklo ir pečių juostos įtampos mažinimo praktinės rekomendacijos ir sudaryta galimybė mokytojams darbo vietoje atlikti specializuotą mankštą.

 

                      Seminaro praktinės veiklos buvo labai naudingos  mokytojams. Viską puikiai įsiminėme, nes užduotis  atlikome savarankiškai. Pajutome, kokia didelė yra studentų atsakomybė už savo rezultatus, nes jie privalo mokytis ir išmokti savarankiškai. Prasmingai skamba LSMU dėstytojų žodžiai: ,,Kiek išmokai pats, tiek ir turėsi ateityje“.

 

                      Dėkojame Lietuvos biologijos mokytojų asociacijai ir LSMU komandai už prasmingą biologijos mokytojų žinių ir įgūdžių bagažo papildymą, šiltą priėmimą ir skanius pietus universiteto kavinėje šaltą žiemos dieną.

 

 

 

Biologijos mokytojos metodininkės Regina Stankevičienė ir Alina Kodikienė

 

V. Zavecko paskaita.pdf
Adobe Acrobat Document 9.1 MB
DNR ELEKTROFOREZĖ.pdf
Adobe Acrobat Document 828.6 KB

„Mobilioji bioklasė“

2018-02-14

 

Sausio 31 dieną Vilniaus rajono Kalvelių St. Moniuškos gimnazijoje IIG- IVG klasių mokiniai, vadovaujami chemijos vyresniosios mokytojos Kristinos Slavinskos, biologijos vyresniosios mokytojos Marijos Gerasimovič bei šių dalykų kuratorės direktoriaus pavaduotojos ugdymui Anos Barkovskajos, sėkmingai dalyvavo 4 valandų trukusioje gamtamokslinėje chemijos – biologijos pamokoje už klasės ribų. Pamoka organizuota pagal  „Mobiliosios bioklasės“ programą, kurią vykdo Vilniaus universitetas ir UAB „Thermo Fisher Scientific Baltics“. Gimnazijoje svečiavosi  ir programoje dalyvavo 10 klasės mokiniai iš Mostiškių mokyklos daugiafunkcinio – centro.

 

Pamokos  tikslas - patenkinti smalsių, kritiškų ir viskuo besidominčių mokinių poreikius. Praplėsti mokinių akiratį gamtos mokslų srityse, parodyti praktinius dalykų pritaikymus.

 

„Mobilioji bioklasė“ tai pirmoji šalyje mobili laboratorija, kuri supažindina moksleivius su naujausiais biomokslų laimėjimais.

 

Moksleiviai dirbo su tikra mokslininkų įranga, dalyvavo pipetavimo olimpiadoje, geriausieji buvo apdovanoti. Dalyviai susipažino su DNR, tyrė ją moderniais mokslo metodais, atliko eksperimentą, kuriuo metu turėjo nustatyti, ar erkė nebuvo užsikrėtusi encefalitu ir borelijos bakterijomis, sukeliančiomis Laimo ligą. 

 

Moksleiviai turėjo galimybę pabendrauti su grupe jaunų mokslininkų, pristatančių moksleiviams gamtos mokslų įdomybes bei perspektyvas, kurios palengvins mokiniams būsimos profesijos pasirinkimą.

 

„Mobiliosios bioklasės“ atvykimas labai prisidėjo prie moksleivių ugdymo, paskatino domėtis gamtos mokslais, leido patirti atradimų džiaugsmą.

 

Chemijos vyresnioji mokytoja

 

Kristina Slavinska

 

Daugiau rasite skiltyje "Įvykę renginiai" ir PL

 

Lietuvos mokinių biologijos olimpiados rajoninis etapas

2018-01-15

 

            2018 m. sausio 12 dieną Vilniaus r. Kalvelių Stanislavo Moniuškos gimnazijoje įvyko 52-osios Lietuvos mokinių biologijos olimpiados (9–12 (I-IV gimnazijos) klasės) rajoninis etapas. Olimpiadoje dalyvavo Vilniaus rajono mokyklų 57 mokiniai ir biologijos mokytojai.

 

          Olimpiados pradžioje dalyvius pasveikino Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Sofija Ryžova ir Vilniaus r. Kalvelių Stanislavo Moniuškos gimnazijos direktorius Zygmund Jasvin.

 

Kol mokiniai sprendė olimpiados uždavinius, Kalvelių Stanislavo Moniuškos gimnazijos biologijos vyresnioji mokytoja Marija Gerasimovič organizavo visų atvykusių rajono biologijos mokytojų ekskursiją į Vilniaus rajono Šeimos ir vaiko krizių centrą. Direktorė Leokadija Pavtel pristatė Krizių centro veiklą, papasakojo apie pertvarką socialinių paslaugų teikime. Buvo pristatyta informacija apie Krizių centro padalinius, paslaugas, paslaugų gavėjus, padaliniuose teikiamą pagalbą. Susitikimo metu mokytojai pateikė nemažai klausimų, kalbėta apie visokeriopą pagalbą vaikui, šeimai mokykloje, namuose, Krizių centre. Kai kurie dalyviai sujaudinti iki ašarų pasakojo gyvenimiškas istorijas ir sunkumus, su kuriais susiduria. Atsisveikinant vieni kitiems linkėjo prasmingų darbų bei sklandaus bendradarbiavimo.

 

Grįžus į gimnaziją, prie kavos puodėlio, Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Sofija Ryžova aptarė aktualius einamus darbo klausimus ir švietimo naujoves. Mokytojai pasidalino gerąja patirtimi biologijos mokytojo darbe ir su nekantrumu pasitiko išeinančius iš klasių savo mokinius.

 

Laikas praėjo nepastebimai tiek mokiniams, tiek ir mokytojams.

 

 

Kalvelių Stanislavo Moniuškos gimnazijos

 

biologijos vyresnioji mokytoja Marija Gerasimovič

 

 


 

Tarptautinis projektas „Regiono paveldas. Žolininkystė“

2018-01-05

2017 metais Rudaminos F. Ruščico gimnazijos mokiniai dalyvavo tarptautiniame projekte „Regiono paveldas. Žolininkystė“.

Lapkričio 15 dieną kartu su svečiais iš Lenkijos Lochovo miesto gimnazistai apsilankė Čekoniškių verbų ir buities seklyčioje.

Daugiau rasite skiltyje "Įvykę renginiai" ir PL

 

https://biologai.jimdo.com/įvykę-renginiai/

https://biologai.jimdo.com/pl/

 

 

 

Netradicinės integruotos pamokos Kėdainiuose

 

2017-11-22/23

 

Lapkričio 22-23 d. Rudaminos F. Ruščico  gimnazijos III ir IV klasių gimnazistai su lenkų kalbos mokytoja H. Strela, biologijos mokytoja K. Voitechovič ir lietuvių kalbos mokytoju A. Prelgausku keliavo į Kėdainius. Šiame puikiame Lietuvos  mieste mokiniai dalyvavo integruotose lenkų ir lietuvių kalbų, istorijos bei biologijos pamokose. Kėdainių senamiestyje gimnazistai gilinosi į daugiakultūrio miesto istoriją, apibendrino ir pagilino žinias apie Renesanso epochos ir reformacijos įtaką Lietuvos švietimo bei kultūros raidai. Daugiau skiltyje "Įvykę renginiai" ir PL.

 

https://biologai.jimdo.com/įvykę-renginiai/

 

https://biologai.jimdo.com/pl/

 

 

VILNIAUS RAJONO GAMTAMOKSLINIO TEORINIO - PRAKTINIO  KONKURSO   NUOSTATAI

2017-12-13

 

 

I.                   BENDROSIOS NUOSTATOS

 

1.      Gamtamokslinio teorinio - praktinio konkurso   (toliau – Konkursas)  nuostatai reglamentuoja konkurso  tikslą, uždavinius, rengėjus, organizavimo, vykdymo, dalyvių vertinimo ir apdovanojimo tvarką. 

 

 

 

II.                KONKURSO TIKSLAS IR UŽDAVINIAI

 

 

 

2.      Tarpdalykinė gamtos mokslų (biologijos ir chemijos) integracija;

 

3.      Ugdyti mokinių domėjimąsi gamtos mokslais, loginį mąstymą, ekologinį sąmoningumą;

 

4.      Suteikti galimybę lavinti eksperimentinio darbo įgūdžius;

 

5.      Dalintis gamtos mokslų mokymosi patirtimi su kitomis mokyklomis, užtikrinti gerosios patirties sklaidą.

 

 

 

III.             ORGANIZATORIAI

 

 

 

6.      Konkursą organizuoja Vilniaus rajono savivaldybės mokyklų chemijos ir biologijos mokytojų metodiniai būreliai.

 

7.       (

 

IV.             DALYVIAI

 

 

 

7.        Konkursas skirtas Vilniaus rajono savivaldybės mokyklų 9 ir 10 (I ir II gimnazijų) klasių mokiniams.  Konkurse gali dalyvauti po du mokinius iš kiekvienos mokyklos. Vienas 9 ir vienas 10 (I ir II gimnazijų) klasių mokiniai.

 

7.1.Konkurse dalyvauja mokyklos, laiku pateikusios registracijos anketą.

 

 

 

V.                VYKDYMO VIETA IR LAIKAS

 

 

 

8.    Konkursas organizuojamas kiekvienų metų kovo - balandžio mėn. Konkreti kiekvienų metų konkurso vieta ir laikas skelbiami prieš mėnesį iki konkurso.

 

 

 

VI.             KONKURSO EIGA

 

9.    Konkursas organizuojamas  dviem etapais.

 

 

 

9.1.        Pirmas etapas:  komandinis teorinių  užduočių sprendimas (60 min.);

 

9.2.        Antras etapas praktinės integruotos biologijos ir chemijos užduoties atlikimas ir aprašymas dirbant porose.  (90 min.).

 

10.  Atliekant konkurso praktinę užduotį privaloma laikytis saugaus elgesio taisyklių, sprendžiant teorines užduotis galima naudotis tik organizatorių pateikta papildoma informacija.

 

11. Konkursinės užduotys dalyviams bus pateikiamos gimtąja kalba.

 

 

 

 

 

VII.          VERTINIMAS IR NUGALĖTOJŲ APDOVANOJIMAS

 

12.  Konkurso užduotis ir vertinimo kriterijus rengia komisija, sudaryta iš Vilniaus rajono savivaldybės mokyklų chemijos ir biologijos mokytojų.

 

13.  Konkurso nugalėtojai paskelbiami ir apdovanojami tą pačią dieną, vertinimo komisijai baigus darbą.

 

14.  I – III vietų laimėtojams įteikiami asmeniniai suvenyrais ir diplomai.

 

15.   Visi konkurso dalyviai apdovanojami padėkos raštais.

 

16.   Pagerbiami mokinius konkursui paruošę mokytojai.

 

 

VIII.       BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS

 

 

 

17.  Informacija apie Konkursą skelbiama  interneto tinklalapiuose chemijosmokytojui.jimdo.com  ir https://biologai.jimdo.com   

 

 

 

18.  Konkurso organizatoriai pasilieka teisę renginio nuotraukas, vaizdo medžiagą publikuoti ir naudoti žiniasklaidoje.

 

_____________________________________________

 

Vilniaus r. biologijos ir chemijos mokytojų dėmesiui,

2017-10-12

š. m. spalio 30 d. Vilniaus r. savivaldybės didžiojoje salėje įvyks seminaras tema "Pamokos kokybė. Pamokos planavimo ir organizavimo aspektai". Seminaro kaina - 15 eurų. Dalyviai gaus akredituotos įstaigos pažymėjimus.

Registracija vyksta iki spalio 15 d. el. paštu anapavilovic@gmail.com

Registruojantis pateikti vardą, pavardę ir darbovietę.

 

Įspūdžiai iš tarptautinio konkurso „Young People In European Forests“ Vengrijoje

2017-10-04

 

Rugsėjo 27-30d. nacionalinį „Young People In European Forests“ (liet. Jaunimas Europos Miškuose) etapą laimėję Vilniaus r. Marijampolio Meilės Lukšienės JMB „Lūšiukai“ nariai Monika Viduto (IVG), Rugilė Andrejevskytė (IVG), Dariuš Savel (IIIG)  su vadove Jūrate Taučiuviene ir tarptautinio konkurso komisijos nariais Anžela Graževič-Kulik bei Mindaugu Maksvyčiu vyko į Vengriją, kur vyko konkurso finalai. Ten mokiniai buvo išskirstyti į komandas, sudarytas iš trijų skirtingų šalių atstovų  (manoje buvo mokiniai iš Lietuvos, Čekijos ir Vengrijos).

 

Daugiau skaitykite skiltyje "Įvykę renginiai".

 

 

 

Rugilė Andrejevskytė

 

Vilniaus r. Marijampolio M. Lukšienės gimnazija, IVG kl., JMB „Lūšiukai“

 

būrelio vadovė, biologijos mokytoja Jūratė Taučiuvienė.

 

Marijampolio M. Lukšienės gimnazijos jaunųjų miško bičiulių „Lūšiukai“ poilsis prie jūros

2017-09-11

 

Dauguma žmonių sako, kad po gerų savaitės trukmės atostogų reikia dar savaitės, kad pailsėtume, todėl džiaugiuosi, kad prieš akis dar visa vasara, nes 7 dienos, praleistos stovykloje „Mūsų žalioji vasara“, buvo nenusakomai nuostabios!

Daugiau skaitykite skiltyje "Įvykę renginiai".

 

Rugilė Andrejevskytė, I būrys, 17 metų

 

Vilnaus raj., Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazija

 

JMBB „Lūšiukai“